"Beotok" d.o.o. Pančevo

Primena uređaja BioDisk

Primenom BioDisk uređaja problem otpadnih voda rešavaju uspešno:

U područjima ili delovima grada u kojima nema kanalizacione mreže, nameravate sagraditi školu, bolnicu, naselje porodičnih kuća, ili sportsko-rekreacioni centar. Čemu neodlučnost? Primenom BioDisk uređaja, na opšte zadovoljstvo rešićete problem prečišćavanja otpadnih voda pre njihovog odlaganja u prijemnik ili zemljište. BioDisk uređaji osiguravaju najekonomičniji sistem prečišćavanja kućnih otpadnih voda, koji je do sada primenjen kod nas. Ceo uređaj je potpuno zatvoren i estetski oblikovan, tako da se gotovo svuda može ugraditi, bez narušavanja prirodne okoline. Mali uređaji su po pravilima izloženi velikim oscilacijama u hidrauličkom i biološkom opterećenju, i to ih čini vrlo osetljivim. Ali proces prečišćavanja sa biodiskovima amortizuje te neravnomernosti, i uspešno snizuje koncentraciju zagađenja u otpadnim vodama. Zato ako za rešenje svoga problema odaberete BioDisk uređaj, uvek možete biti sigurni da će kvalitet efluenta (prečišćena otpadna voda iz uređaja) biti u okvirima ovih granica:

BioDisk se proizvodi u standardnim veličinama 10 - 1000ES. Ekonomičnost rešenja postiže se i faznom izgradnjom većih uređaja veličine 2000 - 12000ES u blok-izvedbi.

Ako se zahteva veći stepen prečišćavanja otpadnih voda, uređaji BioDisk primenjuju se kao jedan od stepena prečišćavanja u kombinaciji sa peščanim filtrom, SAF - filtrima, aereacionim lagunama, aereatorskim bazenima,...